Menü Bezárás

Mi az Aquafitness?

Olyan kondicionáló torna, amelyet erre a célra kifejlesztett speciális eszközökkel végzünk a vízben. A vizigimnasztikát úszástudás nélkül, kortól, nemtől és testsúlytól függetlenül bárki csinálhatja, mert a gyakorlatok mindenki számára könnyen elsajátíthatóak.

A víz alatti mozgás segít a fogyásban, jó hatással van az ízületi vagy gerincbántalmakban szenvedőkre, továbbá a reumás panaszokkal élőkre. Ezenkívül a víz relaxáló hatása révén kiválóan pihentet.

Az aquafitness hatékony módszer arra, hogy megszabaduljon a mindennapi feszültségtől.

Kiknek ajánljuk?A vízitornát korhatár nélkül ajánljuk időseknek, fiataloknak egyaránt, de különösen azoknak a nőknek, hölgyeknek, akiknek a munka mellett a családban is helyt kell állniuk.
A mai életvitelhez elengedhetetlen a rendszeres mozgás, testünk karbantartása. Az aquafitness segít Önnek, hogy mindig jó legyen a közérzete, növeli a teherbíró képességet, egészségesebb életmódot biztosít, mindeközben formálja az alakot.

Mozgáshiányban szenvedő ülő foglalkozásúaknak
Akiknek a víz felhajtóereje segít ebben. A víz lecsökkenti a gravitáció hatását. Amikor vízbe merülünk, a testünk mintegy 90 %-os súlyveszteséget tapasztal. Ez azt jelenti, hogy egy 70 kg-os személy csupán 7 kg-os testsúllyal tréningezik a vízben, így kisebb terhelés mellett többet tud teljesíteni, miközben a vizes közeg kíméli a gerincoszlopot, az ízületeket és szalagokat.

A hidrosztatikai nyomás csökkenti az ízületi- és izomfájdalmakat, javítja a mélyizmok vérkeringését és hozzájárul a labilis ízületek stabilizálásához a tehermentes közegben.
A mozgás során a hasi és hátizmok együttesen húzódnak össze, mely a munka mellett megfáradt gerincoszlopot a helyes testtartásra kényszeríti.
A vízi gyakorlatok jó hatással vannak a csontsűrűség kedvező alakulásában a külső ellenhatás leküzdése révén.

Krónikus légúti problémákban szenvedőknek ( asztma, pollen allergia )
a víz alatti mozgás folyamán szabadabbá válik a légzés, mely a vér oxigéntelítettségét kedvezően befolyásolja. A vízfelszín feletti uszodai párás levegő jó hatással van a légzésre és biztosítja a pollenmentes környezetet.